Филтри
Филтрирай
-26%
Adidas Culver Vulc - ЛИКВИДАЦИЯ
Adidas
85,00лв 63,00лв
Дизайна на модела среща в хармония модерното с винтиджа. Подходящи са за спорт и ежедневна употреба...
-30%
Adidas Hardcourt Revelator - black - ЛИКВИДАЦИЯ
Повлиян от силуета на култовия баскетболният кец от 80-те, този модел създава усещането за градският..
-26%
Dickies Pure wl - естествена кожа - ЛИКВИДАЦИЯ
Всичко, което търсиш в една зимна обувка е тук: Естествена кожа, вълнена подплата, стабилна под..
Показани са от 1 до 3 от 3 резултата (1 страници)

Натовареното ежедневие ни лишава от здравословна разходка и упражняване на любим спорт. Това се отразява зле на цялостното състояние на организма. Препоръчително е всички да намираме време и за физическа активност, която да ни осигури по-добро здраве и разположение на духа.

Според направените проучвания, мъжете по-често успяват да намерят време за спортни занимания. Това налага и използването на удобни спортни обувки. Пред погледа на незапознат всички маратонки и кецове изглеждат еднакви, но всъщност задължително е всеки спорт да се упражнява с подходящия модел.

Общото изискване е да са достатъчно удобни и комфортни, да защитават ходилото, да осигуряват правилната позиция на тялото и да не позволяват получаването на травми.

Както вече споменахме, има различни модели маратонки и кецове за различните спортове. Добре е да се съобразявате с това, за да постигнете максимума от тренировките.

  • за трениращите футбол е важно маратонките да са с аеродинамична форма и с асиметрия при разполагането на връзките. Възможно е и текстурата в предната част на обувката да по-различна, за да може играча да има добър контрол над топката.
  • при обувките за тенис се наблюдават различни подсилени зони в страни, които да поемат резките движения и да се осигури удобство и устойчивост на корта.
  • при маратонките, предназначени за бягане, се наблюдава огромно разнообразие. Вие се насочете към тези, които са направени от дишаща материя, осигуряваща охлаждане на ходилото. Подметките трябва да са леки и да имат допълнително омекотяване. Допълнителен плюс е да са по-широки и с качествен грайфер.
  • спортните обувки, предназначени за тренировка в зала и по-конкретно за фитнес също имат своите специфики. Ако наблягате на тренирането с тежести, обърнете внимание на допълнителното укрепване на петите.

Връзките за маратонките могат да бъдат адаптивни. Така те осигуряват удобство и сигурност при интензивни движения. Заоблената пета допълнително подпомага плавното стъпване.

Мъжки кецове за всеки вкус и всяка нужда може да намерите в 101maratonki.com - определено всеки ще намери своя модел кецове.